Zato što te volim.

07.10.2013.

Da je vazno samo ono sto se ne da kupiti..


Volim ga i voli me, i ne znam sta jos mogu da pozelim i od Boga zatrazim.
Ispunjava me u svakom segmentu mog bica  i tijela, i ponekad se zapitam cime sam zasluzila ovakvog muskarca pored sebe. Onog ko me cuva i pazi kao zjenicu svog oka, onog ko me brani pred svima, i onog ko bi ubio zbog mene.
Kaze mi da sam njegova svetinja, kaze mi da me voli i da bi odrao kozu onome ko mi nazao ucini. On ne zna da je i on moja svetinja, i da bi citav moj zivot izgubio smisao kad bih izgubila njega. Ne zna da bi mi dani bili glupi i prazni i da ne bih znala funkcionisati bez njega. On to ne zna, jer mu ja to nikada nisam rekla. Zna da ga volim. On to zna, i ja mu to ne trebam govoriti. On to vidi svaki put kad me pogleda u oci, svaki put kad mu se osmijehnem i svaki put kad ga dodirnem.
Sad znam da je on moja srodna dusa i da srodnije nemam. Pozelim u momentima da citav zivot provedem s njim, da mu rodim djecu i da zivimo negdje na moru, i da onako sijedi sijedimo na terasi, pusimo, pijemo kafu i smijemo se, dok djeca veselo trckaraju oko nas.
Tu sliku nas dvoje u glavi nosim gdje god da krenem. I onda kad smo bili hiljadama kilometara daleko, ja sam tu sliku imala u ocima, i svaku noc pred spavanje mislila sam samo o njemu i prizeljkivala njegov pogled, zagrljaj i dodir.
Nas odnos nije savrsen. Mnogo puta se ja znam izvikati na njega bez nekog pretjeranog razloga.
Znam mu napraviti scenu na sred ulice, i okrenuti se hladno od njega i poci u suprotnom pravcu. I on zaista u tom trenutku misli da ja jesam hladna, ali nisam. On ne zna da se u meni sve lomi, i da se ponovo sastavi kad krene za mnom i uhvati me za ruku.

Moje srce je s njim gdje god da ode.
I oni nasi najljepsi momenti se ne mogu rijecima opisati, i novcem se ne mogu platiti. Nikada i nikako.
I volim ga zato sto zna svaki pedalj mene i zato sto zna sta mislim i u kojem momentu, samo kad me pogleda u oci. Mi znamo pricati ocima.
Volim ga jer me zna zagrliti i jer suti sa mnom kad ja placem. A to mi je najveca utjeha.
I volim ga iz prostog razloga sto je uvijek tu za mene, u bilo koje doba dana ili noci.

Sve je lakse i bolje kad si zaljubljen. Mozes zivjeti u supi i jesti komadice hljeba za dorucak, ali sve je mnogo jednostavnije kad si zaljubljen i kad volis. I zaista jeste. Nikad se u zivotu nisam osjecala spokojnije i sretnije sto imam nekoga ko je uz mene svim svojim bicem i ko mi je najveca moguca podrska za sve sto radim.

Ljubav koja ne zna za uslove, vera s kojom zaspis i budis se, nada koja poslednja umire..ZALUTALIH DUŠA:
39874

Powered by Blogger.ba