Zato što te volim.

24.09.2013.

Sa tobom bilo gde..

Koliko dugo nisam pisala, ne znam ni sama.
Kad bih vam mogla opisati koliku kolicinu srece, euforije i uzbudjenja nosim u sebi, ne bih mogla, a ionako bi malo ko shvatio to stanje svijesti i besvjesti, to stanje delirija i ludosti.

Citav moj zivot se u proteklom periodu okrenuo za tristo osamdeset stepeni.
Dozivjela sam toliko lijepih uspomena koje cu pamtiti dok god sam ziva i dok god disem.

Kad bih vam govorila o njemu, opet sumnjam da bih mogla pronaci sve rijeci koje ga opisuju, jer rijeci koje bi njega opisale postoje samo na nekom izvanzemaljskom jeziku, koji meni nije poznat.
Rekla bih samo da je savrsen i moj. Onima koji su zaljubljeni, znaju da je to dovoljno i previse da se kaze o voljenoj osobi, ali meni ipak i dalje djavo ne da mira, pa moram reci koliko me cuva i pazi i koliko me drzi kao malo vode na dlanu. Trpi sve moje sitne bubice, i voli me i onda kad sam ljuta, bijesna, nasmijana i sretna. Voli me i kad sam u stiklama, sa svim sjenama i svim mogucim nacinima da se izvuce tus, ali me voli i kada mu pokucam na vrata u sivoj nike trenerci i tenama, bez sminke, samo sto sam ustala. I volim to sto mi je tako blizu. Sto ne trebam preci ni tri koraka, i eto me na njegovom pragu, u njegovoj kuci. I volim to sto me njegova majka pazi kao da sam njena vlastita kcerka, i obozavam sto sa njegovom mladjom sestrom pricam kao sa odraslom osobom i dajem joj savjete koji ce joj nekad mozda pomoci. I znamo se voljeti. Onako kako se malo ko voli. Znamo se svadjati i vristati jedno na drugo, a onda na kraju opet reci ono duboko i iskreno volim te.ZALUTALIH DUŠA:
39872

Powered by Blogger.ba